Title van de afbeelding
Taping hooikoorts
Terug naar overzicht

 

Medical taping bij hooikoorts klachten

In onze praktijk zijn er meerdere fysiotherapeuten gespecialiseerd in medical taping bij hooikoorts klachten. Door middel van taping kunnen hooikoortsklachten sterk verminderen en/of zelfs ervoor zorgen dat u klachtenvrij het seizoen doorkomt.

De werking

Deze is als volgt: de medical tape wordt met specifieke technieken op de juiste plek op de huid van de rug aangebracht. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. De organen die bij hooikoorts betrokken zijn zoals de longen en bronchiën worden op deze manier bereikt. De tape bevat geen medicinale toevoegingen, maar heeft met name een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel.

Het wordt aangeraden de tape minimaal 5 dagen te laten zitten, zodat er meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaats vindt. De medical tape wordt 2x aangebracht, wat zorgt voor een nawerking gedurende een langere periode. In de meeste gevallen merk je na een week direct al een afname van de klachten.     

De kosten

De kosten voor het tapen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat het tapen tegen hooikoorts niet binnen het beroepsprofiel Fysiotherapie valt. De kosten voor het aanbrengen van de tape zijn dus voor uw eigen rekening. Onze tarieven voor tapen tegen hooikoorts zijn: Pakket: 2x tapen, incl. een rol tape, €55,00. Een extra keer tapen kost €16,50.

Wilt u meer weten over de werking van medical taping bij hooikoorts? Op de website fysiotape.nl staat meer informatie hierover. Ook kunt u voor vragen terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.