Title van de afbeelding
Shockwave
Terug naar overzicht

 

Shockwave

Shockwave therapie is een aanvulling op fysiotherapie en wordt met name gebruikt bij peesklachten. Heeft u klachten als: peesklachten in de schouder, tenniselleboog, achillespeesklachten, hielpijn (hielspoor) of pijn aan de onderzijde van de knieschijf? Dan kan shockwave voor u een uitkomst zijn.

Shockwave is een techniek om pijn, veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen, te behandelen. Door de shockwave-impulsen wordt zowel de stofwisseling als de bloedcirculatie in het pijngebied verbeterd en hiermee wordt het herstel van het lichaam gestimuleerd.

Onze werkwijze

Allereerst wordt bekeken waar de pijn precies zit. Een echo, meestal gemaakt door de podoloog in onze praktijk, wijst uit waar het pijngebied zit. Dit gebied wordt behandeld met korte shockwave impulsen. Gemiddeld behandelen wij patiënten zes tot zeven keer met shockwave. Binnen de eerste drie sessies moet er zichtbaar resultaat zijn, voordat wij verder gaan behandelen. De rest van de behandeling wordt aangevuld met oefentherapie.

Daarnaast zijn wij als praktijk aangesloten bij het hielpijncentrum. Het doel van het hielpijncentrum is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. Door met meerdere specialisaties samen te werken houden wij korte lijntjes en krijgt u de meest optimale behandeling.

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.