Title van de afbeelding
GLI
Terug naar overzicht

 

Een gezond leven met de gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Gezond leven is belangrijk, dat weet iedereen. Maar heeft u ook moeite om hiermee zelf aan de slag te gaan? Daarom is gecombineerde leefstijl interventie (GLI) ontwikkeld. Een team, bestaande uit een diëtiste, een fysiotherapeut/oefentherapeut en een leefstijlcoach, helpen u bij de verandering naar een gezond voedings- en beweegpatroon. Naast gezondere voeding en meer bewegen, is er ook aandacht voor andere aspecten van gezond leven. Denkt u bijvoorbeeld aan goed slapen en het verminderen van stress.

GLI bij onze praktijk

In onze praktijk bieden wij u dit programma aan met:

  • Sportfysiotherapeut Rick Dopper. Hij begeleidt de beweeggroep en zal met u werken naar een gezond beweegpatroon en plezier in bewegen.
  • Leefstijlcoach en fysiotherapeut Peep Oude Vrielink. Zij geeft u bruikbare tips voor een gezond leven.
  • Diëtiste van Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis. Zij begeleidt u naar een gezond eetpatroon.


Hoe ziet uw programma voor een gezonder leven eruit? U volgt bij ons zes maanden lang een wekelijkse groepsles. Samen met de anderen uit uw groep, werkt u aan uw beweegdoelen. In een groep stimuleer je elkaar en kunt u ervaringen uitwisselen. Uiteraard houden wij rekening met eventuele (lichamelijke) klachten. In deze periode krijgt u ook adviezen en praktische tips van de leefstijlcoach en van de diëtiste.

Deze eerste zes maanden zal de begeleiding intensief zijn. Daarna bekijken we samen met u hoe we deze begeleiding geleidelijk kunnen afbouwen. Het gehele traject duurt twee jaar. Het klinkt als een lange periode maar het kost tijd om gewoontes en leefwijze te veranderen. Dit is dé bewezen methode om een gezonder leven te krijgen, niet voor een korte tijd maar gezondheid is dan een onderdeel geworden van uw leven.

Vergoeding en verwijzing

De GLI is een programma voor volwassenen met:

  • Overgewicht BMI 25-30
  • Obesitas BMI 30-40
  • Een verhoogd risico op diabetes type 2
  • Een verhoogde kans op hart- en vaatziekten
     

Het is belangrijk dat u gemotiveerd bent om uw leven gezonder te leven en dat u in staat bent om een leefstijlprogramma te volgen. U heeft voor aanmelding en deelname aan dit programma een verwijzing van uw huisarts nodig.

De kosten van dit programma wordt in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Twijfelt u over de vergoeding, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of onze praktijk. Wij helpen u graag verder.

Stichting Sportkompas zorgt ervoor dat u tijdens het traject bekend raakt met de mogelijkheden voor sporten en bewegen bij u in de buurt.