Title van de afbeelding
Geriatrie fysiotherapie
Terug naar overzicht

 

Geriatrie fysiotherapie

De Geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor (kwetsbare) ouderen en mensen met complexe gezondheidsproblemen. Problemen die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson, MS, botontkalking of valincidenten. U kunt dan denken aan moeilijkheden met:

  • Lopen, opstaan en zitten
  • Balans
  • In en uit bed komen
  • Valangst
  • Lopen met een wandelstok of rollator


Ook biedt de Geriatrie fysiotherapeut hulp bij herstel na een opname in het ziekenhuis of verpleeghuis.

Het doel van de fysiotherapeut is het zo goed mogelijk kunnen blijven bewegen. Ook wordt samen met u bekeken of uw beweeglijkheid verbeterd kan worden. Daardoor kunt u zoveel mogelijk uw zelfstandigheid behouden. Daarbij zullen oefeningen belangrijk zijn.

Als verbetering niet mogelijk is helpt onze fysiotherapeut u bij het omgaan met het verliezen van beweeglijkheid en zelfstandigheid. Zij adviseert uw gezinsleden en eventuele mantelzorgers over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, vervoer, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Kortom zowel u als uw gezinsleden en/of mantelzorgers zijn in goede handen bij onze Geriatrie fysiotherapeut.

Voor meer informatie over Geriatrie fysiotherapie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG) of klik hier.

Vergoeding en verwijzing

Vraagt u zich af of u een verwijzing nodig heeft? En wilt u weten of u (voldoende) verzekerd bent? Belt u dan gerust met onze praktijk voor meer informatie.